Een logistieke 'product journey' uitgetekend

Journey mapping voor gevorderden

Soort Project
Uitvoerend project
Opdracht
Hoe krijgen we ons product op de juiste manier naar zijn bestemming?
Klant
Royal HaskoningDHV
Resultaat
1x3m PraatPlaat, inclusief interactiepakket (stakeholder poppetjes, verdiepende vragen)
Projectteam staat om een praatplaat heen
No items found.

Van logistieke uitdaging tot praatplaat

Royal HaskoningDHV nodigde ons uit om aan de slag te gaan met het intercontinentale transport en de opslag van hun product. Niet zozeer ons specialisme, en daardoor erg geschikt voor een nieuw perspectief van jonge ontwerpers. Dit vraagstuk uittekenen bleek niet alleen een opluchting voor ons, maar ook voor de klant.

Tekenen voor overzicht

Toen we begonnen te tekenen ging er een wereld open: niet steeds alles proberen te onthouden, maar creatief aan de slag kunnen met wat er bekend is!

Interactie met de praatplaat aangaan

De grote print van de tekening bleek de ideale speeltuin voor nieuwe ideeën. Losse, beweegbare stakeholder-poppetjes zorgden voor nieuwe gespreksstof.

The power of visualisation

Voor ons was het duidelijk: visualisatie is de sleutel! Ook RHDHV was blij: hun internationale klant kon laagdrempelig meegenomen worden in de visualisatie.

internationale export voor beginners

Vlak voordat De PlaatPraters een feit werd, volgden Feike en Anne een coachingstraject via Designer's Identity (voor ontwerpers die willen weten wat ze nu echt goed kunnen en willen). In dat traject kwam een opdracht voorbij voor Royal HaskoningDHV. Een logistieke puzzel oplossen, zodat het product in betere staat geleverd wordt... wij vroegen ons af hoe we dát moesten aanpakken.

Overweldigd door alle data? Tekenen maar!

Niet geheel onverwacht raakten we ergens halverwege het project de draad kwijt. Alle informatie onthouden en op de juiste manier met elkaar verbinden bleek knap lastig te zijn! Uit frustratie begonnen we een groot whiteboard vol te tekenen met alles dat we steeds vergaten. En het werkte! Niet alleen konden we snel verder wanneer we het even kwijt waren, maar ook zagen we steeds beter waar nog informatie miste, of waar kansen tevoorschijn kwamen.

Anne aan het tekenen

Twee weken werkten we keihard om alles op een plaat te krijgen. We tekenden de hele productreis uit, van het ene werelddeel naar het andere. Daarnaast maakten we plaats op de tekening voor de stakeholders, een dwarsdoorsnede van een goederenschip en een samenvatting van wat het product goed en minder goed aankan. We konden als vanzelf de pijnpunten aanwijzen en bedachten daarop creatieve oplossingen, die soms fundamenteler waren dan de kaders van de oorspronkelijke vraag.

De 3 I's: inzicht, inspiratie en interactie

Na de oplevering van de plaat waren de opdrachtgever, het team in Nederland én in het buitenland onwijs enthousiast. En zij niet alleen: Feike en Anne besloten deze manier van werken door te trekken naar een nieuw bedrijf, De PlaatPraters.

In de beginfase van dit nieuwe bedrijf gingen we na wat nu precies de toegevoegde waarde was die we hadden geleverd. We kwamen uit op de 3 I's:

  • Inzicht: door alles overzichtelijk te maken, komen nieuwe inzichten als vanzelf. Verbindingen tussen verschillende elementen van de plaat worden automatisch gemaakt en zorgen voor meer inzicht in het vraagstuk én in oplossingen.
  • Inspiratie: als vanzelf begin je te fantaseren over wat er nog meer in de tekening zou kunnen staan. Omdat je in tekeningen metaforisch kunt werken, wordt iedereen die meekijkt creatief geprikkeld om mee te gaan in deze verhaalachtige vertelling.
  • Interactie: we denken in systemen, in een eeuwig veranderende wereld. Het is daardoor onmogelijk om de situatie precies vast te leggen zoals die werkelijk is. We nodigen dan ook uit om na de oplevering van een plaat, daarop verder te tekenen, post-it's te plakken en andere interactie aan te gaan om te blijven meebewegen.

Andere Projecten

Veritatis corrupti id qui recusandae iusto blanditiis dignissimos non. Quo dolor ea eligendi sit. Hic in culpa veritatis expedita
participatiesessies in de zorgsector

Zorgdromen ontdekken

Samen met platform IZO, een samenwerking tussen 17 organisaties uit de zorgsector, organiseerden we 3 participatiesessies verspreid door het land. We hielpen zorgbehoevenden hun ervaringen te delen en werkten samen naar oplossingen. De resultaten werden in verschillende PraatPlaten verwerkt en door een animator werden onze visualisaties tot leven gebracht!

Bekijk project
arrow_forward
Sequi corrupti aperiam rem qui officia. Ea nihil fuga id pariatur repellat. Illo odit repellendus.
Ontwerptraject met de hockeybond

Hockey, stoer gemaakt

Om een nieuwe doelgroep aan te trekken, moet hockey een stoer karakter krijgen. Met moodboards, het ontdekken van belemmeringen en kansen en persona’s kwamen we samen met de hockeybond tot de kern van stoer: baldadig, zelfvertrouwen en ontdekken, waarop vijf nieuwe projecten werden gestart.

Bekijk project
arrow_forward

Benieuwd geworden?

Laten we even bellen!