Over ons

Wie zijn de PlaatPraters?

Wie zijn de plaatpraters?

Met een gelijke achtergrond als Communicatie & Multimedia Designers, gespecialiseerd in co-design, werken we al jaren samen. Toen in één opdracht onze dienst natuurlijkerwijs tot stand kwam, merkten we aan alles dat we goud in handen hadden: faciliteren met directe visualisatie werkt versnellend en vinden we het allerleukste om te doen.

We werken met verschillende technieken en theorieën, van design thinking tot co-design tot systems thinking. Het liefste doen we dit in een context waar we écht een verschil kunnen maken met maatschappelijke impact en duurzaamheid.

Graag dagen we je uit om met ons in gesprek te gaan en geconfronteerd te worden met je verhaal: objectief en helder in kaart gebracht.

Opleiding Communication & Multimedia Design

De PlaatPraters volgden (niet geheel toevallig) allemaal deze opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Conceptontwikkeling en de uitwerking van deze concepten is dan ook waar we alles over weten.

Facilitator training

We volgden trainingen om de beste facilitators te worden bij o.a. Fundamentals Agency. Daarnaast vereist werken met mensen dat je jezelf en je patronen goed kent. Leiderschapsreizen en persoonlijke ontwikkeling komen dan ook regelmatig aan bod.

Designer's Identity

Dit programma voor ontwerpers op zoek naar een focus was de bakermat van De PlaatPraters. Feike en Anne vonden er hun focus, en de drang om samen dit bedrijf te starten. Nog altijd zijn we dankbaar voor dit traject van Fundamentals Academy.

Trainer Zakelijk Tekenen

Anne geeft trainingen in Zakelijk Tekenen en Visual Note Taking. Op locatie of online kun je zonder tekenervaring aanschuiven.

Het netwerk van professionals dat De Plaatpraters maakt

Anne Zeegers lacht voor de camera

Anne Zeegers

Facilitator/tekenaar

Bel je De PlaatPraters, dan krijg je Anne aan de lijn. Opgeleid voor conceptontwikkeling en zelf haar weg gevonden als zakelijk tekenaar.

Esther lacht voor de camera

Esther Bosman

Facilitator/visuele communicatie

Esther studeert Communication Design for Innovation aan de TU Delft en focust zich op de ondersteuning van communicatie door middel van visuals.

Marjolijn hard aan het werk

Marjolijn van Haarlem

Grafisch ontwerper

Marjolijn is als grafisch ontwerper gespecialiseerd in infographics en kent de PlaatPraters stijl als geen ander. Van schets naar visueel product, daar zit ze op haar best!

hoe wij duurzaam zijn

Iedereen een ecologische voetafdruk van 1 aarde.

Wij willen graag bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom werken we voornamelijk aan duurzaamheidsvraagstukken.
Ook doneren we 2% van onze omzet aan het WNF. En we dragen bij door:

Duurzame creatieve sessies

In sessies bieden we graag duurzame materialen aan om mee te werken. Navulbare stiften, gerecyclede post-it's... wat is er veel mogelijk!

Met de benenwagen

Waar we kunnen, nemen we de fiets en naar verder gelegen plekken het OV. Niet alleen fijn voor de wereld, ook voor een frisse gedachtenstroom.

Vega(n) focus

We denken na over de impact van het eten en drinken dat we consumeren. Vega(n) lunches verminderen ook vaak de bekende after-lunch-dip!

Onze Projecten

Projectteam staat om een praatplaat heen
Een logistieke 'product journey' uitgetekend

Journey mapping voor gevorderden

We gingen van customer journey map naar de reis van een fragiel product. In een PraatPlaat konden we precies aanwijzen waar de belemmeringen hun oorsprong vonden en waar de kansen voor het oprapen lagen. Handig om snel te communiceren naar teamleden aan de andere kant van de wereld.

Bekijk project
arrow_forward
Veritatis corrupti id qui recusandae iusto blanditiis dignissimos non. Quo dolor ea eligendi sit. Hic in culpa veritatis expedita
participatiesessies in de zorgsector

Zorgdromen ontdekken

Samen met platform IZO, een samenwerking tussen 17 organisaties uit de zorgsector, organiseerden we 3 participatiesessies verspreid door het land. We hielpen zorgbehoevenden hun ervaringen te delen en werkten samen naar oplossingen. De resultaten werden in verschillende PraatPlaten verwerkt en door een animator werden onze visualisaties tot leven gebracht!

Bekijk project
arrow_forward

Benieuwd geworden?

Laten we even bellen!