Duurzaamheid

Samen naar een betere wereld

Wij geloven dat DE WERELD en haar bewoners wel wat hulp kunnen gebruiken...

...en we zijn niet de enige! De Verenigde Naties stelde 17 doelen op om de wereld en de mensen daarop te helpen. Wij helpen daar graag aan mee, door de opdrachten die we aannemen en door onze eigen bedrijfsvoering.

We geloven dat iedereen gelukkig en in luxe kan leven en werken met een ecologische voetafdruk van 1 aarde. We snappen ook dat het lastig is om daar te komen en helpen mee in het ontwikkelen van plannen daarvoor. Of het nu gaat om je eigen bedrijfsvoering, een inclusievere dienstverlening, een opdracht voor beter onderwijs... wij doen graag mee!

Duurzaamheids doelen die ons aanspreken

We refereren graag naar de Sustainable Development Goals van de VN. Een greep uit de duurzaamheidsdoelen die onze favoriet zijn:

Goede gezondheid en welzijn (SDG #3): het ontwerpen van goede zorg, voor iedereen.

Kwaliteitsonderwijs (SDG #4): betere toegang tot onderwijs en het bevorderen van levenslang leren.

Duurzame productie en consumptie (SDG #12): het produceren van onze goederen kan veel efficiënter!

In een creatieve sessie zitten deelnemers klaar voor hun volgende opdracht
Duurzaamheid

Onze tips voor oplossingen die lang meegaan

Duurzaamheid gaat veel verder dan het milieu! Wat dacht je van duurzame oplossingen, visies die jarenlang meekunnen door de support van alle medewerkers? In dit artikel lees je hoe wij dat aanpakken én 4 tips over hoe jij dat ook kunt doen.

Lees artikel
arrow_forward
Een rapport op tafel
Duurzaamheid

Duurzaamheidsrapport 2020

Duurzaamheid is een geliefde term in de communicatie van allerlei bedrijven en organisaties. Wij laten graag zien wat we dan precies allemaal zo duurzaam doen én wat nog niet zo goed gaat. Het overzicht van 2020 en de plannen voor 2021 (en daarna)!

Lees artikel
arrow_forward
Homepage van Milieubarometer.nl waar je je CO2-uitstoot van je bedrijf kunt bijhouden
Duurzaamheid

Inzicht in je impact met de Milieubarometer

Via Duurzame Week kwamen we in contact met de Milieubarometer van Stichting Stimular. Met deze meter houd je precies en overzichtelijk bij hoeveel CO2 je bedrijf uitstoot en lees je tips om het nog beter te doen.

Lees artikel
arrow_forward
hoe wij duurzaam zijn

Iedereen een voetafdruk van 1.

Wij willen graag bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom werken we voornamelijk aan duurzaamheidsvraagstukken.
Ook doneren we 2% van onze omzet aan het WNF. En we dragen bij door:

Duurzame creatieve sessies

In sessies bieden we graag duurzame materialen aan om mee te werken. Navulbare stiften, gerecyclede post-it's... wat is er veel mogelijk!

Met de benenwagen

Waar we kunnen, nemen we de fiets en naar verder gelegen plekken het OV. Niet alleen fijn voor de wereld, ook voor een frisse gedachtenstroom.

Vega(n) focus

We denken na over de impact van het eten en drinken dat we consumeren. Vega(n) lunches verminderen ook vaak de bekende after-lunch-dip!

Onze Projecten

Projectteam staat om een praatplaat heen
Een herinnering aan je evenement, lezing of presentatie

Live visual note taking

We bieden live visual note taking aan voor allerlei events, lezingen en andere momenten. Hiermee bied je aanwezigen of juist afwezigen een overzichtelijke visuele samenvatting van het moment.

Bekijk project
arrow_forward
Veritatis corrupti id qui recusandae iusto blanditiis dignissimos non. Quo dolor ea eligendi sit. Hic in culpa veritatis expedita
vraagstuk vaststellen, input uit je team halen en een visuele check

Visuele strategiesessies

We zijn ervan overtuigd dat je in ieder vraagstuk meer kan ontdekken dan je van tevoren dacht. We geloven dat visualisatie kan ondersteunen in het overzichtelijk maken van projecten, verhalen en visies. Daarom bieden we visuele strategiesessies aan, waarin je als groep visueel aan de slag gaat met je ingebrachte vraagstuk.

Bekijk project
arrow_forward

Benieuwd geworden?

Laten we even bellen!