Visuele Strategie

Overzicht, inzicht en inspiratie door te tekenen

Complexe vraagstukken zijn precies dat... Complex.

We faciliteren bijeenkomsten omtrent jouw vraagstuk, waarin we direct visualiseren wat er gezegd wordt. Op de visualisatie kun je meteen reageren: wat staat er anders dan dat jij het bedoelde? Ben je het eens met het verhaal van je collega? Al visualiserend komen we tot een gezamenlijke conclusie.

Door deze manier van werken kun je alles op een rijtje zien, in verhouding tot elkaar. In plaats van alle belangrijke probleempunten onthouden, kun je gaan werken met alle informatie die je gevisualiseerd voor je ziet. En je goede idee? Dat wordt er natuurlijk meteen bijgetekend!

Test alt tekst
Een online co-design sessie die via Microsoft Teams wordt gefaciliteerd
Visuele Strategie

3 tips voor online creatieve sessies

Veel mensen zijn inmiddels gewend aan urenlang videobellen als werkdag. Heb je bedacht om de gang van zaken even te doorbreken met een creatieve sessie, dan wil je niet dat die doodslaat door het medium dat iedereen inmiddels beu is. Daarom: 3 tips om je online creatieve sessie tot een succes te maken!

Lees artikel
arrow_forward

onze visuele plaatpraters methode

Een visuele strategie wordt gevormd door een reeks creatieve sessies. Daarin kun je veel van de volgende methodes in terug zien:

Co-design: samen met alle betrokken partijen creëren we de meest passende oplossingen.

Systems thinking: alle elementen in een (eco)systeem hebben invloed op elkaar.

Design thinking: we denken als designers door te onderzoeken, te prototypen en te testen.

Incidunt quasi sunt dolorum praesent
Visuele Strategie

De illusie van een complex systeem in een PraatPlaat vangen

De start van een project staat bol van verwachtingen. De één wil lekker out of the box gaan denken, een ander hoopt op innovatie. Een verwachting die we vaak horen is dat de situatie helemaal volledig gevisualiseerd wordt. Alle data overzichtelijk op een rijtje. En dat werkt nou precies anders bij complexe vraagstukken...

Lees artikel
arrow_forward
Een vraagstuk wordt gevisualiseerd op tafel
Visuele Strategie

Wat doen we nu eigenlijk precies?

Ik gebruik tekeningen om complexe duurzaamheidsvraagstukken op te lossen. Zo. Die staat genoteerd voor feesten en partijen, mochten die ooit weer eens plaatsvinden. Veel mensen weten wel al dat ik tekeningen maak, maar niet dat ik die inzet voor grote vraagstukken met verschillende stakeholders. Daarom een artikel, over wat De PlaatPraters nou eigenlijk precies doen: méér dan tekenen!

Lees artikel
arrow_forward

Onze Projecten

Projectteam staat om een praatplaat heen
Een herinnering aan je evenement, lezing of presentatie

Live visual note taking

Bekijk project
arrow_forward
Veritatis corrupti id qui recusandae iusto blanditiis dignissimos non. Quo dolor ea eligendi sit. Hic in culpa veritatis expedita
vraagstuk vaststellen, input uit je team halen en een visuele check

Visuele strategiesessies

Bekijk project
arrow_forward

Benieuwd geworden?

Laten we even bellen!