Duurzaamheid

Duurzaamheidsrapport 2020

Een rapport op tafel
Duurzaamheid is een geliefde term in de communicatie van allerlei bedrijven en organisaties. Wij laten graag zien wat we dan precies allemaal zo duurzaam doen én wat nog niet zo goed gaat. Het overzicht van 2020 en de plannen voor 2021 (en daarna)!

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Als zelfs Shell een pagina op haar website wijdt aan duurzaamheid, lijkt het ons slim om eens even duidelijk te maken wat ons als bedrijf nou precies zo duurzaam maakt. Is het de huidige manier van bedrijfsvoering? Zijn het de ambities voor de toekomst?

2020: een vreemd ijkpunt

Het afgelopen jaar was er haast niet eens ruimte voor milieuvervuiling, zo leek het soms. Thuiswerken, weinig sessies op locatie waar post-it na post-it wordt volgeschreven om vervolgens weggegooid te worden... Toch werd er het één en ander aan CO2-uitstoot veroorzaakt, ook door De PlaatPraters. In december startten we met het verzamelen van informatie in de Milieubarometer om te snappen waar we nu staan qua CO2-uitstoot. Vanaf daar kunnen we pas doelen gaan stellen. Wel zou het kunnen zijn dat de doelen in een covid-vrij jaar toch moeten worden aangepast om haalbaar te blijven. Maar hé, voor hetzelfde geld moeten we in 2021 al ambitieuzer worden omdat we er al bijna zijn!

Natuurlijk zijn we vrij enthousiast om het resultaat hiervan te delen in ons Duurzaamheidsrapport 2020.

Voorkant van duurzaamheidsrapport 2020

Wat we gaan aanpakken

We hebben doelen opgesteld voor de lange termijn én voor het komend jaar. Door de doelen in kleinere stukken te hakken, worden ze makkelijker om praktisch te benaderen. Deze praktische plannen delen we graag met jou:

  • Om beter afval te kunnen scheiden, gaan we een wormenhotel bouwen. Kort gezegd: een bak met wormen, die je GFT-afval opeten en omzetten tot een soort compost. Als je het goed doet, ruik je dat niet. En: huisdieren op kantoor!
  • Nog minder verpakkingen: boodschappen doen via het verpakkingsvrije Pieter Pot. Maar ook eerst op de wachtlijst staan (wij staan nu op plek 12.231).
  • Kanaal30 is een geweldige werkplek en elke dag zijn we dankbaar voor deze plek. Qua energie- en warmteverbruik is het echter een nachtmerrie. We gaan ons sterk maken om vanaf maart (wanneer de oude contracten aflopen) over te stappen naar écht groene stroom in dit gebouw.
  • Mis je nog een geweldig plan in deze lijst? Laat dat zeker weten!

Wees welkom om deze tips verder te delen en mocht je zelf aan de slag gaan met een duurzaamheidsrapportage: we lezen deze graag voor inspiratie. Volgend jaar mag er ten slotte weer een nieuw rapport gepubliceerd worden!

Onze Projecten

Projectteam staat om een praatplaat heen
Een herinnering aan je evenement, lezing of presentatie

Live visual note taking

We bieden live visual note taking aan voor allerlei events, lezingen en andere momenten. Hiermee bied je aanwezigen of juist afwezigen een overzichtelijke visuele samenvatting van het moment.

Bekijk project
arrow_forward
Veritatis corrupti id qui recusandae iusto blanditiis dignissimos non. Quo dolor ea eligendi sit. Hic in culpa veritatis expedita
vraagstuk vaststellen, input uit je team halen en een visuele check

Visuele strategiesessies

We zijn ervan overtuigd dat je in ieder vraagstuk meer kan ontdekken dan je van tevoren dacht. We geloven dat visualisatie kan ondersteunen in het overzichtelijk maken van projecten, verhalen en visies. Daarom bieden we visuele strategiesessies aan, waarin je als groep visueel aan de slag gaat met je ingebrachte vraagstuk.

Bekijk project
arrow_forward
hoe wij duurzaam zijn

Iedereen een ecologische voetafdruk van 1 aarde.

Wij willen graag bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom werken we voornamelijk aan duurzaamheidsvraagstukken.
Ook doneren we 2% van onze omzet aan het WNF. En we dragen bij door:

Duurzame creatieve sessies

In sessies bieden we graag duurzame materialen aan om mee te werken. Navulbare stiften, gerecyclede post-it's... wat is er veel mogelijk!

Met de benenwagen

Waar we kunnen, nemen we de fiets en naar verder gelegen plekken het OV. Niet alleen fijn voor de wereld, ook voor een frisse gedachtenstroom.

Vega(n) focus

We denken na over de impact van het eten en drinken dat we consumeren. Vega(n) lunches verminderen ook vaak de bekende after-lunch-dip!

Benieuwd geworden?

Laten we even bellen!