Visuele Strategie

Wat doen we nu eigenlijk precies?

Een vraagstuk wordt gevisualiseerd op tafel
Ik gebruik tekeningen om complexe duurzaamheidsvraagstukken op te lossen. Zo. Die staat genoteerd voor feesten en partijen, mochten die ooit weer eens plaatsvinden. Veel mensen weten wel al dat ik tekeningen maak, maar niet dat ik die inzet voor grote vraagstukken met verschillende stakeholders. Daarom een artikel, over wat De PlaatPraters nou eigenlijk precies doen: méér dan tekenen!

Wat doe jij nou eigenlijk precies?

Door Anne Zeegers
Ik gebruik tekeningen om complexe duurzaamheidsvraagstukken op te lossen. Zo. Die staat genoteerd voor feesten en partijen, mochten die ooit weer eens plaatsvinden.

Veel mensen weten wel al dat ik tekeningen maak, maar niet dat ik die inzet voor grote vraagstukken met verschillende stakeholders. Daarom een artikel, over wat De PlaatPraters nou eigenlijk precies doen: méér dan tekenen!

Van eigen frustratie naar overzichtelijke methode

De PlaatPraters ontstond in 2017. Tijdens een ingewikkeld project hadden we als ontwerpteam moeite om alle engineering- en logistieke info bij te houden. Uit pure frustratie ontstond een geïllustreerd overzicht, zodat we niet langer in ons hoofd hoefden onthouden wat waar hoorde: we konden het gewoon voor ons zien. Uiteindelijk maakten we een grote poster van alle informatie die we verzamelden. We hebben deze uitgeprint en gingen met de betrokken medewerkers aan de slag met oplossingsrichtingen. Wanneer je je niet bezig hoeft te houden met het onthouden van alle info, kun je er veel beter mee aan de slag!

Nu, in 2021, is er veel veranderd en toch ook niet. Nog steeds komen we bij organisaties waar de vraagstukken ons doen duizelen. Inmiddels hebben we echter een hele toolbox aan methodes en oefeningen die ons samen met het team handvatten geven door het ontwerpproces heen. We gebruiken design thinking elementen, denken in systems thinking, werken in co-creatie en uiten dit alles op een visuele manier. De strategie die is bedacht om mee verder te gaan, die staat natuurlijk in een praatplaat! Maar de inhoud hebben we samen gevormd, in creatieve, inspirerende sessies.

Dat alles vat ik op feestjes dan maar samen als ‘tekenen voor complexe duurzaamheidsvraagstukken’...

We vinden het belangrijk om ons werk te doen voor bedrijven en organisaties die écht iets bijdragen. Dat we weggaan en aan één of meer Sustainable Development Goals hebben bijgedragen. Duurzaamheid is één van onze kernwaarden en het zit niet alleen in mijn bloed, maar ook in wat we willen voor de wereld. Hier lees je daar meer over!

Onze Projecten

Projectteam staat om een praatplaat heen
Een logistieke 'product journey' uitgetekend

Journey mapping voor gevorderden

We gingen van customer journey map naar de reis van een fragiel product. In een PraatPlaat konden we precies aanwijzen waar de belemmeringen hun oorsprong vonden en waar de kansen voor het oprapen lagen. Handig om snel te communiceren naar teamleden aan de andere kant van de wereld.

Bekijk project
arrow_forward
Veritatis corrupti id qui recusandae iusto blanditiis dignissimos non. Quo dolor ea eligendi sit. Hic in culpa veritatis expedita
participatiesessies in de zorgsector

Zorgdromen ontdekken

Samen met platform IZO, een samenwerking tussen 17 organisaties uit de zorgsector, organiseerden we 3 participatiesessies verspreid door het land. We hielpen zorgbehoevenden hun ervaringen te delen en werkten samen naar oplossingen. De resultaten werden in verschillende PraatPlaten verwerkt en door een animator werden onze visualisaties tot leven gebracht!

Bekijk project
arrow_forward
hoe wij duurzaam zijn

Iedereen een ecologische voetafdruk van 1 aarde.

Wij willen graag bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom werken we voornamelijk aan duurzaamheidsvraagstukken.
Ook doneren we 2% van onze omzet aan het WNF. En we dragen bij door:

Duurzame creatieve sessies

In sessies bieden we graag duurzame materialen aan om mee te werken. Navulbare stiften, gerecyclede post-it's... wat is er veel mogelijk!

Met de benenwagen

Waar we kunnen, nemen we de fiets en naar verder gelegen plekken het OV. Niet alleen fijn voor de wereld, ook voor een frisse gedachtenstroom.

Vega(n) focus

We denken na over de impact van het eten en drinken dat we consumeren. Vega(n) lunches verminderen ook vaak de bekende after-lunch-dip!

Benieuwd geworden?

Laten we even bellen!